Blizanačka rapsodija

Još malo pa 27

Ja stvarno ne znam kad i kako su se te godine nakupile ali, ide prebrzo.

Sve mi se čini da nije prošlo ni dvije ravne godine od famoznih studentskih partija i afterpartija od po tri dana.

Hop – zaračunah se, prošlo je…

Čini mi se kao da mi vrijeme curi kroz ruke i da ništa neću stići.

 

Što više želim da stignem, to manje stižem. Što više učim, to manje znam.

Koliko sama sebi djelujem neozbiljno, utoliko me drugi doživljavaju ozbiljno.

Što više sumnjam u sebe, toliko drugi vjeruju u mene i jednostavno nemam pojma šta ću dalje i šta me čeka.

Često imam osjećaj da kasnim i da nisam postigla sve ono što sam trebala. Eeej, pa 27… nekad, prije 10-ak godina, zamišljala sam se kako sa 27 imam – ma šalim se, nikad ja nisam znala šta hoću a i dalje mi se čini kao da kasnim.

Nešto važno sam propustila ali ne znam šta i vječito me prati strah da ću opet.

Prati me i strah od uspjeha, više nego od neuspjeha. Kad ne uspiješ nekako je to “rekli smo ti” ali, šta kad uspiješ? Ja još uvijek ne znam i ne mogu da kontrolišem emocije nakon ispunjenja želje. A ostvarujem ih. Ili su moje želje skromne i prizemne ili jednostavno mogu baš sve što hoću?

Ili/ili. Uvijek jedno, dva, tri, pet i sedam ili.

(u)Vijek blizanac, (u)vijek vaga.

Toliko puno glava i jezika skoncentrisano na jednom mjestu da se nemoguće kontrolisati. Mi blizanci smo robovi poroka ali to rijetko kad priznajemo. Robujemo lošim stvarima ali ih vidimo kao dobre, opravdavamo osjećajem ličnog zadovoljstva i potrebom da se(be) volimo.

Ta egomanijačka potreba za zadovoljavanje vlastitih hirova će uvijek naći dobar izgovor i zbuniti protivnika pri objašnjavanju zašto radimo to što radimo. Često i svjesno primamo udarce namijenjene drugima i na taj način pokušavamo uspostaviti balans – nesvjesno sam te povrijedila, kazniću sad samu sebe tako što ću dopustiti da drugi povrijede mene, da se odužim univerzumu.

Doduše, kako stariš ta potreba da se opravdaš i odužiš postaje sve slabija i slabija jer je nadjača egomanijakalna potreba da mora biti kako ja kažem – sad i odmah! Valjda je to jedna od prednosti ovog nimalo čarobnog broja. 27!

Takva je bila subota. Po mom. Ionako drugačije ne može.

hlače – SheIn.com

ruksak – Parfois

jakna – thrifted Levi’s

sat – Daniel Wellington