CATRICE: HD liquid coverage puder

Otkad su se Essence i Catrice pojavili na tržištu Bosne i Hercegovine ne prestaju sa oduševljenjima  jer su odličan primjer prozvoda koji ima zadovoljavajući kvalitet i pristupačnu cijenu. Ustvari nerijetko je slučaj da dobijete puno, punoooo više nego što ste se nadali. Upravo se to desilo sa HD liquid coverage puderom.

Da, očekivala sam da bude pristojan jer sam ipratila na Instagramu i drugim blogovima da svi lude i kače samo pohvale, ALI da će puder koji košta 14,55KM da bude baš tako dobar, e to je posebna priča…

img_4644_fotorDolazi u staklenoj bočici sa pipetom za doziranje oko koje su u blogosferi podijeljena mišljenja jer neko voli standaradne pumpice za doziranje, neko je ljubitelj klasičnih pakovanja u tubici. Meni se pipeta jako dopada. Zašto? Zato što mogu da doziram puder, prenesem na lice, nastavim sa šminkanjem, bez da se uprljam, zamažem ili istisnem preveliku količinu.

img_4675_fotorMiris nije prenapadan i ne zadržava se dugo, odnosno nanošenjem se gubi. Tekstura je rijeđa, vodenKastija i nikad ne biste rekli da je ovo puder koji dobro prekriva.

Dva mjeseca kako ga koristim i upravo je prekrivanje ono što me iznova oduševi. Nanošenje jednog sloja će pružiti srednje prekrivanje dok ćete sa dva, eventualno tri imati srednje jako do jako prekrivanje bez da se uvlači u sitne borice, grudva ili stvara osjećaj maske na licu. Jako lijepo se blenda, nema SPF i poprilično  je slikabilan.

Što se tiče matiranja treba mu par minuta po nanošenju “da sjedne” pa da možete nastaviti dalje. Na mojoj mješovitoj koži sa izuzetno naporno masnom T-zonom mat efekat ne traje više do 2h, ali ukoliko ga dodatno matiram i fiksiram može da potraje i do 4h što je sasvim zadovoljavajuće za jedan puder drogerijskog ranga Tokom dana ne klizi, ravnomjerno nestaje i ne preslikava se. Nije mi izazvao nered na licu, ne uvlači se u suhe dijelove kože lica, ali nisam sigurna koliko bi odgovarao djevojkama sa baš suhom kožom.

Ono što jesam primjetila je blago oksidiranje, ali u zavisnosti od toga sa kojim kamenim puderom ga kombinujem… Zna se desiti da “porozi” malo više nego kad sam ga tek nanijela pa je primjetno da se najbolje slaže sa Catrice vodootpornim puderom u kamenu dok sa Rimmel Stay matte ne sarađuje.

Barem ne u mom slučaju.

Sad dolazimo do problematičnog dijela kada je ovaj puder u pitanju, a to su – nijanse!

Mnoge djevojke se žale isključivo na ovo i ne mogu da se ne složim jer samo 4 dostupne su zaista malo. Iako smo generalno “svijetlije” podneblje, djevojke sa tamnijom kožom i toplijih podtonova će ostati “zakinute”. Sve 4 dostupne nijanse su jako svijetle: 010 je toplija, 020 nešto malo hladnija (rose beige) dok su 030 i 040 neutraln(ij)e.

Ja trenutno imam 020 i mrvicu mi odskače od prirodnog podtonatako da će mi trebati i 030 zbog svoje topline pa da izbalansiram.

img_4706_fotor


Da sumiramo; Catrice HD liquid coverage je puder koji košta 15KM, dolazi u odličnoj ambalaži, prekriva savršeno u dva sloja bez osjećaja težine na licu, lijepo se blenda, ne stvara nered, traje i do 8h uz sitne prepravke i dostupan je na svakoj Catrice polici u CMovima širom Bosne i Hercegovine.

Još nagovaranja da probate ili će ovo biti ovo dovoljno? 🙂