MaajaM

Kako je sve počelo?

Sa pisanjem bloga sam počela na prvoj godini fakulteta (i branim se pravom na ćutanje da otkrijem koja je to godina).

Nisam imala cilj niti plan, samo sam htjela da pišem. O svemu. 

U to vrijeme u BiH je bilo 9 blogerki i nijedan bloger. Većina nas je krila da radi to što radi jer je bilo predmet ismijavanja pa smo se nekako “sektaški” držali zajedno. Svakodnevno smo komunicirali, međusobno se podržavali, davali savjete i “borili” sa velikim, pravim blogerima po bijelom svijetu. Ta mala zajednica je rasla iz dana u dan i ne samo da smo imali saradnje sa brendovima širom svijeta nego su nas počeli prepoznavati i u BiH.

Moram naglasiti kompaniju AVON kao prvu koja je pružila podršku svima i bila ogroman vjetar u leđa, a sa tom praksom su nastavili sve do danas…

Nama su “besplatni proizvodi” bili jedno potpuno novo otkriće i nismo mogli da vjerujemo da je nekom tamo bitno šta mislimo, (po)kažemo i (na)pišemo.

TAD…

Šta dalje?

Maja Memić je dugo bila majolinacity i “My piece of the world”

Pisala sam o svemu, ali najviše recenzije preparativnih i dekorativnih proizvoda. Uživala sam u praćenju drugih blogodrugarica iz BiH, ali i onih iz regije i svijeta. Učila sam od drugih kako se radi swatchanje pudera, koje su najbitnije informacije za spomenuti, kako se fotka da bude što vjerodostojnije… I uvijek sam bila iskrena; većinu proizvoda sam kupovala sama od studentskog džeparca, ali i one koje bih dobila u sklopu neke promocije sam jednako posmatrala i uvijek bila iskrena.

Tu iskrenost sam zadržala sve do danas i nikad se neće promijeniti; ne mogu da kažem i slažem da je nešto dobro ako zaista nije. Ogradim se na vrijeme da neki proizvod meni lično može biti dobar, ali ne mora i vama. Važi i obrnuto; meni loše, vama dobro. Recenziranje kozmetike je ozbiljna rabota jer nismo svi isti i suludo je očekivati da svima sve odgovara pa je uvijek  bitno naglasiti upravo ovo; AKO MENI NE MORA I VAMA!

majolinacity odnosno “My piece of the world” je funkcionisala jako dugo, ali u jednom trenutku sam poželjela promjenu i da se desi “nešto novo, a da nije novo već staro i drugačije” a opet novo.

I nekako se desila MAAJA.M i maajam.blogspot.com

Da, ako kliknete na  LINK zaista ćete doći do tog starog bloga i svi napisani tekstovi su još uvijek tamo.

Ko je Maaja.M?

Prvobitna ideja je bila majam.com sa jednim slovom A jer se čita isto “sprijeda i odzada”, ali u tom trenutku je ime bilo zauzeto na blogspot platformi a moj skromni mjesečni studentski džeparac nije dopuštao da imam pravi pravcati domen i hosting pa sam onda doskočila sa još jednim A.

THE REST IS HISTORY!

Nastavila sam po starom; bavila sam se kozmetikom i recenzijama, tu i tamo naslikavala, družila sa drugim blogerkama i zabavljala. Iako više nisam bila “My piece of the world” već “Maaja’s world” to se nikad nije promjenilo jer je blogeraj bio i ostao to; moj mali komad(ić) internetskog svemira gdje sam mogla da pišem sve i svašta.

Drugi su planirali, ulagali, rasli, a ja sam i dalje bila MaajaM; tamo neka mala blogerka koja piše to što piše jer voli(m). Zadržala iskrenost do te mjere da sam čak gubila saradnje sa brendovima zbog iste, ali nisam odustajala od tog što (je)sam.

Nisam i ne mogu da zamislim sebe da vam kažem da je nešto dobro ako nije i da na konto vašeg povjerenja prema meni koje sam gradila godinama ostanete bez 5-10-20KM. Ne mogu jer znam kako je meni nekad bilo odvojiti upravo tih 20KM da sebi priuštim neku (s)mazalicu.

Sjećam se koliko sam silno željela da probam Avene Hydrance Legere kremu za lice i koliko sam za istu odvajala. NISAM oskudjevala u bilo čemu jer su se moji roditelji svojski trudili da mi priušte lijep život dok sam bila studentica, ali isto tako nisam mogla da kupujem silne kreme i kremice jer su neke druge stvari bile važnije u tom trenutku.

MaajaM je počela da piše i gostuje kod drugih blogerki, pojavile su se društvene mreže, a sa njima i pozivi za intervjue u printanim, ali i online magazinima.

majolina je postala MaajaM, ALI je onda i ta “nova” Maja (po)željela da još malo (po)raste…