#madeinBIH: Vrijeme praznika, ljubavi i poklanjanja

Nije samo vrijeme praznika vrijeme ljubavi i poklanjanja, ali svi se nekako češće uhvatimo novčanika u ovo doba godine.

Češće kupujemo sebi, ali i dragim osobama.

U proteklih nekoliko dana mahom sam viđala statuse na Facebooku u kom se poziva na kupovinu poklona od kreativaca i malih poduzetnika pa otud inspiracija i za ovaj tekst.

Da, ja bih se jako veselila da mi sutra neko pokloni novi Michael Kors sat, kompletnu Zara jesen/zima kolekciju ili da mi jednostavno u koverti prebaci par hiljada maraka pa da ih lijepo rasporedim. Skupi pokloni (je)su kul ako ih možete priuštiti sebi i drugima, ali nekad i najmanja sitnica znači mnogo ako ste uložili dovoljno vremena i ljubavi u to.

Poklanjanje je znak koliko dobro poznajete upravo tu osobu i koliko vremena ste spremni uložiti da nađete “ono nešto” što će da izmami osmijeh na lice.

Čitanjem ovog teksta poslaću vas na nekoliko različitih adresa gdje možete da (pro)nađete idealne poklone za drage osobe.


Smazalica

Nisam žena od superlativa, ali ovaj put moram… Moja divna, predivna, najdivnija SMAZALICA.

smazalica

Stari, dobri, ručno iscrtani i ukrašeni medenjaci!

O ukusu mogu samo da vam prenesem iskustva ukućana i osoba kojima sam ih poklanjala (mi intolerantni na gluten možemo samo da ih posmatramo i divimo se) i koji kažu da imaju onaj pravi “bakin šmek”. Nijedan naručeni medenjak se nije dugo zadržao, bez obzira na svu ljepotu tako da ću sljedeći put kupovati po dva – jedan da se jede, drugi da se gleda i krasi neku policu u kući. Osim toga što izrađuje predivne medenjake, Smazalica je predivna osobica i garantujem da ćete sa njom imati samo lijepo iskustvo.

Evelina VILA

evelin

O Evelinovim ručno rađenim papučama sam već pisala, ali zaslužuje da ga spomenem još jednom. Kreativno i nesvakidašnje i zbilja savršeno savršen znak pažnje. Poklonite ih mami ili tati, nekom iz svoje bliže ili dalje okoline, spremite u ukrasni papir i kovertu i proslijedite na drugi kraj svijeta i stvorite divnu uspomenu koja će da traje i traje…

MAstuffARI torbe

mastuffari

Žene vole torbe.

Žene vole posebne torbe i torbe sa kojima se osjećaju drugačije, a MAstuffARI ispunjava sve to. Imenjakinji i njenim mašnastim kreacijama ću posvetiti jedan poseban tekst jer to zaista zaslužuje. Otkad sam dobila jednu mašnastu ljubičastu ljepoticu ne odvajam se od nje. Nosiva je na sve što vam padne na pamet i može da ide preko ramena ili da je pretvorite u ruksak. Ono što me zaistaoduševilo je kvalitet materijala i izrade jer nikad ne biste provalili da je riječ o ručno rađenoj torbi sa svim savršenim šavovima i detaljima.

Možete birati veličinu, boju, print, a na raspolaganju su i različiti modeli. Ove mašnaste su Majin zaštitni znak pa ako birate samo jednu onda neka bude ta.


#madeinBIH je u modi!