Mrgud

Ja se unaprijed izvinjavam svim ljubiteljima ljeta, sunca i visokih temperatura ali meni ovo vrijeme savršeno odgovara.

Ako postoji neko mjesto na planeti gdje temperatura ne prelazi 20 stepeni tokom cijele godine, molim da me se spakuje i tamo pošalje. Inače nisam nikad podnosila one plus 30 pakao dane a tek u protekle dvije godine borbe sa kojekakvim boleštinama i visokim pritiskom i oticanjem nogu pa trombofilijom pa čim sve ne…

Ne, ne želim ljeto, neka ostane ovako pa i po cijenu stalno neuredne kose i divljanja kože zbog vlage – neka!


Prije nekoliko dana došli mama i tata na ručak, ja malo kasnila s posla pa oni sjeli u restoran prije mene. Potpuno normalno raspoložena, kao i svaki dan se, približavam se stolu a mamin prvi komentar je bio “da sam pravi mrgud“. Otud i naslov posta.

Ne bih sebe okarakterisala kao mrguda, naprotiv, svi koji me poznaju i druže se sa mnom znaju da sam, bez obzira na situaciju i sranje uvijek pozitiva ali toliko često u posljednje vrijeme čujem te komentare da “do podne mrzim sebe a od podne cijeli svijet” da sam se malo zapitala imam li pogrešnu percepciju same sebe?

Evo, gledam i ove fotografije sad i stvarno ću se na nekoj od narednih (na)smijati – imala ne imala razlog za to.

Od duge smeđe kose do srednje dugog rozikavog paža do opet makaza i nekih govnastih nijasni. Dobro pa mi nije otpala s glave šta joj radim.

Elem, lokne napravljene sa Remington Air Plates peglom za kosu koja me iz dana u dan sve više i više oduševljava. Ta pegla saga je (po)trajala na Facebooku kao i sve ostale jer smo tamo postale prava mala mahala <3

Mrgud inače, u danima malo lošijeg raspoloženja obavezno nosi boje. Što više, to bolje. Crno je za dobro raspoloženje, #allblackeverything je u danima sreće i zadovoljstva.

Kad me vidite u bojama, možda i nije loše preći na drugu stranu ulice.

I koga ja to zavaravam – mrgud sam, pravi!

majica – Spark.me

sako – SheIn.com

hlače/gaće/šalvare – random, no name

torba – Parfois

patike – Adidas SuperStar, nisu kupljene u BiH no u Češkoj

sat – vintage Casio

naočale – random iz CMa