Samo za tvoje oči – maramice za njegu očiju i skidanje šminke

U posljednje vrijeme sam izbjegavala da se bavim recenziranjem bjuti proizvoda JER ZNAM koliko je teško i nezahvalno raditi takve postove i oduzmu baš baš dosta vremena.

Tu ima isprobavanja pa fotkanje pa “obrada” fotografija pa svašta nešto i na kraju dana uvijek brinem da li sam sve dobro odradila. Ali onda nešto preporučim pa djevojke budu zadovoljne pa se ja (pri)sjetim kako je sve ovo počelo i zašto volim bloganje.

Tako je i ovaj put…


Kao što postoje modni, tako postoje i, uslovno rečeno “bjuti trendovi” a naročito kad se pojavi nešto potpuno novo a dobro na tržištu pa se onda svi tim bave i kače na internete.

Mene kao i dosta drugih djevojaka nije mogla da zaobiđe pomama za ovim maramicama koje su prvenstveno namijenjene za njegu očiju i skidanje šminke sa istih, međutim, nakon potrošene cijele kutije ispostavilo se da dobro dođu da skidaju cjelokupan mejk up. A to je baš kul.

Riječ je o Samo za tvoje oči maramicama (ne mogu nikako da se prebacim da kažem blazinice) koje su se prije cca mjesec dana pojavile kod nas. O njima se pričalo i pisalo ali ja ipak najviše volim da se sama uvjerim u to da li je nešto dobro ili nije.

Maramice su dostupne samo putem online prodaje, na Facebooku ili Instagramu. Inače koštaju 13,9KM plus troškovi dostave ali su do kraja aprila snižene na 11KM a ako naručite dvije kutije i poštarina je besplatna pa sam upravo zbog tog odlučila i da pišem post dok je vrijeme i prenesem svoje utiske pa da ih ugrabite dok traje akcija.

Za 11KM dobijete 24 pojedinačno (u)pakovane maramice i iako se preporučuje da se jedna maramica koristi za jedno oko, odmah da vam kažem da za tim nema potrebe.

Zašto? Zato što su toliko dobre da će vam bukvalno samo jedna biti dovoljna da skinete sve sa lica tako da ova kutija sa 24 komada može da potraje i do mjesec dana.

Specijalna i jedinstvena formula koja karakteriše ove maramice je u stvari kombinacija ulja ljekovitih trava i hijaluronske kiseline koja pozitivno djeluje na oči i okoloočno područje- Prvenstveno su namijene upravo za njegu očiju i podočnjaka ali to što brzo i jednopotezno skidaju šminku, to je posebna priča.

Na fotografijama sam pokušala da vam dočaram koliko dobro rade svoj posao iako morate probati da se uvjerite…

 

Bez obzira na količinu šminke, skidaju sve, čiste i njeguju oči te su zbog termalne vode i vitamina E pogodne za osobe koje muku muče sa suvim očima.

Ako imate posebno osjetljive oči kao što ja imam onda ćete prilikom korištenja osjetiti i blago peckanje ali to nije razlog da brinete već maramice zbog svog sastava (imaju i ulje čajevca) jednostavne rade posao.

Potrefilo se da sam maramice počela koristiti nakon skidanja nadogradnje trepavica i primjetila da su nove koje su narasle duže, čvršće i tamnije, oči me manje peckaju ujutro kad se probudim, nisu crvene i “krvave”, okoloočno područje je mekše nego prije ali na moje podočnjake ne djeluje apsolutno ništa tako da u tom segmentu nisam primjetila neke promjene.

Kao što sam spomenula na početku, ja ih osim na očima koristim i za cijelo lice jer skidaju apsolutno SVE! Prije ovih maramica, moje skidanje šminke se svodilo na uzmi vlažne maramice pa dvofazni skidač pa micelarnu pa se umij pa tonik pa malo alkohola pa…

E pa toga više nema jer mi je za skidanje svakodnevne šminke dovoljna bukvalno jedna maramica, od – do!

Kad sam se već potrudila da vam na vrijeme prenesem utiske i napišem post, vi iskoristite ostatak mjeseca da ih naručite po sniženoj cijeni i obavezno javite utiske!