Usudi(š) se? – Fake is new natural?

Polutrajni kozmetički zahvati su u posljednjih nekoliko godina postali jako popularni, naročito među zaposlenim ženama – one koje nemaju vremena da spavaju duže od 5h i koje su od jutra do sutra u pokretu i na nogama. E upravo zbog ubrzanog načina života ali i potrebe da olakšaju sebi svakodnevnicu žene su konstantno u potrazi za svim onim što im može olakšati život.

Redovan odlazak u frizerski salon jer je to jednostavnije od svakodnevne borbe sa pranjem i dotjerivanjem kose preko solarijuma, japanskog iscrtavanja obrva, nadogradnje ovog ili onog pa do hijalurona ali i estetskih zahvata. Nikad nisam bila protiv bilo koje vrste uljepšavanja, čak ni estetske hirurgije – svaka od nas bi trebala raditi ono što je usrećuje.

“No make-up” make up je updateovan polutrajnim kozmetičkim zahvatima i različitim dodacima da malo začinite i promijenite svoj izgled a da pri tom zadržite neku vrstu “prirodnosti” i da se ne pretvorite u čist silikon.

Hajde da olakšam svoj život i produžim spavanje tako što neću morati stavljati maskaru, popunjavati obrve i što ću u trenucima kad mi se BAAAAŠ NIŠTAAA NE DA stavljati na oči ja imati potpuno nove.

Kako? Pa, lako!

Anchy nails&lashes  je već godinama zadužena za moje nokte i još nikad nisam otišla nezadovoljna. Kad je odlučila da se bavi i nadogradnjom trepavica, bila sam malo skeptična ali sam se predomislila i odlučila pokušati jer – šta je najgore što može da mi se desi? Otpašće prilikom skidanja? Da, i narašće nove. Nema veze, hajde da probam.

 

Sam tretman traje cca sat vremena i potpuno je bezbolno. Trepavice se lijepe jedna po jedna – svaka svilena na vašu prirodnu a gustina i dužina ide u dogovoru sa kozmetičarkom. Moje su bile malo “dramatičnije” iako ništa previše da biste uopšte primjetili da je tu nešto “umjetno”.

Fenomenalno, je l’da?

Potpuno prirodne i zavodljive trepuše za koje vam ujutro treba 15 sekundi da ih sredite i to tako što ćete ih nakon umivanja “počešljati” i namjestiti. To je to. Vijek trajanja nije zagarantovan i zavisi od toga koliko često ćete dodatno da se šminkate, trljate, skidate ali i koliko brzo rastu vaše trepavice jer se otpadanjem prirodnih povlače i ove svilene. Okvirno je to tri do četiri sedmice. Proces opadanja je takođe bezbolan, vaše trepavice se ne oštećuju budući da rastu nove i nakon skidanja ćete imati ono što ste imali i prije svilenih – svoje male, kratke, slatke i beživotne trepuške! 🙂

Kad sam već sredila trepavice, zašto ne bih malo i ovo što druge žene zovu obrve a koje je meni prije nekoliko godina udesila gospođa iz kozmetičkog salona “Synergie”? Toplo preporučujem da to mjesto zaobilazite i pređete na drugu stranu ulice. Osim nestručnog tu će vas dočekati i neljubazno osoblje, neadekvatna usluga i potpuna nezainteresovanost za ispunjavanje želja i potreba. Potroših kantu živaca, para i vremena. Bogu hvala, i to je popravljivo pa me ljubazno i profesionalno osoblje salona “Šiško” dočekalo otvorenih vrata i raširenih ruku i u par poteza laserom su uspjeli da riješe katastrofu koju od milja volim da zovem “dvije obrve od dvije žene”.

Dugo sam bila u potrazi za nekim kome bih se prepustila da mi uradi opet te famozne obrve jer me svakodnevno iscrtavanje istih izluđivalo.

Odluka je pala na Čedu. Pregledala sam na Instagramu šta i kako ona to radi, nazvala, zakazala termin i jednostavno otišla vodeći se opet sa onom izlizanom “šta je najgore što može da mi se desi?”. Ništa. Ili će uraditi sve kako treba ili će pogriješiti, ja ću opet otići na tretman laserom i ajmo Jovo nanovo! Jesam li zadovoljna? Da. Hoću li nakon korekcije biti još zadovoljnija? Nadam se. Barem nekoliko mjeseci neću računati koliko vremena mi treba da se spremim jer, Bože moj, ko je još vidio izaći van bez dotjeranih obrva?! Ja ne.

Japanska metoda iscrtavanja obrva je već odavno poznata u svijetu ali i kod nas i u stvari ono po čemu se razlikuje od klasičnog permanenta obrva je što se fokusira na prirodniji izgled jer se dlačice iscrtavaju jedna po jedna, ručno a ne mašinicom i ne neprirodnim bojama koje kasnije mogu i da pozelene.

Sam tretman traje cca sat vremena, možda malo duže… Da li je bolno? To ne mogu da vam kažem budući da je moj prag bola (po)prilično visok. Jedino kad je meni malo smetalo je dok je prelazila nožićem preko ožiljka a koji imam već nekoliko godina na mjestu gdje je bio piercing. Nije strašno, nije neizdrživo, dobićete i blagi anestetik na to područje tako da je svaki neugodan osjećaj smanjen na minimum a zadovoljstvo kad shvatite da imate obrve – MAKSIMALNO!

Prvo se mjeri, iscrtava, dogovori oblik zatim se obrve iscrtavaju a tokom tretmana Čeda će da vam priča o tom šta radi, kako ćete i čim održavati obrve kasnije ali isto tako će uvažiti i svaku sugestiju vezanu za oblik i boju a prema vašim željama. Nakon prvog tretmana boja se povlači malo brže pa će vam korekcija trebati kroz mjesec dana ali onda, u zavinosti od tog kakva vam je koža možete biti mirne i do godinu dana.

Imaćete obrve ujutro, uveče, na bazenu ali i kad pada kiša 🙂

A onda kad sam sredila sve to palo mi na pamet još nešto? Zašto ne bih imala i nove oči? Kako? Opet jako lako, bezbolno, brzo, interesantno i ne trajno. Za jednu blizančicu je čak i u ovim situacijama jako bitno da se nešto mijenja, teče i prolazi i da nije trajno.

Sočiva! I to ne bilo kakva već ona u boji ali ne u bilo kojoj boji jer, čemu ako niko neće primjetiti? Hajde da uzmem PLAVA! Nikad prije toga nisam imala priliku da nosim sočiva u boji jer sam se sočiva, generalno, jako plašila. Samo jednom sam ih pokušala staviti prije nekoliko godina, ubola se prstom u oko i odustala. Tad sam slomila i dva para naočala.

Aliii, sve je lakše kad postoji neko ko može sve fino da ti objasni i pokaže. Tako je meni bilo sa ljubaznim osobljem Optike “Zoom”  gdje su mi djevojke pomogle da odaberem boju i pokazale, korak po korak kako da stavljam sočiva, kako da skinem, održavam i šta je najbolje za moje oči u periodu nenošenja istih.

Ja sam izabrala plavu boju jer sam htjela naglasiti i trepavice i obrve i promijeniti nešto ali da ne bude previše. Ni premalo ni previše a opet primjetno – bingo! To je to što mi treba!

Sočiva u boji se stavljaju isto kao i ova klasična, dioptrijska… Bitno je da ih održavate kako treba i vodite računa o čistoći kako sočiva tako i svojih ruku. Prvi put je možda malo komplikovano jer svi imamo prirodno urođen strah od tog kad nam se neko nepoznate tijelo približava očima ali nakon 2-3 puta postane jednostavno i bez problema ćete ih staviti bez da se gledate u ogledalo. Ja sam ih prije par dana skinula u sred kafane sa upaljenom prednjom kamerom. Pis of kejk! Sočiva su udobna, ne žuljaju ali zahtjevaju period prilagodbe oka na strano tijelo. Optika “Zoom” se nalazi na adresi Bulevar Srpske vojske 17 u Banjaluci, u novoj, velikoj, staklenoj zgradi Euroherza, u prostoru gdje se nalazi i klinika Svjetlost” ako to može možda malo više da vam pomogne pri orijentaciji. Možete ih pozvati i na 051 438-388 i zatražiti malo vremena da vam objasne sve, kao što su i meni.

Što se tiče sočiva, možete birati ove prirodnije i “normalnije” boje (zelene, plave, smeđe) ali ako ste hrabri, kao što ja nisam, onda možete probati neonske boje ili možda poptuno crna? Ja sam se i sa plavom bojom osjećala kao Lucifer na zemlji a šta bi tek bilo sa crnim? A, kako to sve na kraju izgleda? Jesam li postigla željeni efekat?

Da, jesam! Apdejtovala sam svoje oči! Izgledam našminkano bez previše utrošenog vremena ujutro dok se spremam za posao, ne moram voditi računa o tom da li mi maskara traje, hoće li negdje da se preslika, trusi ili istopi do kraja dana. Ne moram da brinem o tom da li imam obrve i hoću li ih slučajno obrisati. A oči? Kad mi nije ni do kreona a baš bih da izglam dotjerano i “svježe” onda se prihvatim sočiva…

Našminkano nenašminkana jer, fake je svakako novi natural look!